Slachterij Tönnies opent ultramoderne fabriek in China

Tönnies heeft samen met het Chinese bedrijf Dekon Group een slachterij geopend in China, in de westelijke regio Sichuan. De fabriek is binnen een jaar gebouwd en voldoet aan de Europese productienormen.

Slachterij+T%C3%B6nnies+opent+ultramoderne+fabriek+in+China
© Tönnies Group

Het complex wordt beschouwd als de modernste in zijn soort in China. De slachterij start met ongeveer vijfduizend varkensslachtingen per dag. Dat maakte de bedrijvengroep bekend op LinkedIN.

Tönnies noemt de samenwerking een mijlpaal voor de internationale ontwikkeling van het bedrijf en spreekt van een 'strategisch belangrijke locatie om aan de groeiende vraag naar eiwitbronnen te voldoen'.


Chinese import varkensvlees

De provincie Sichuan is met 88 miljoen inwoners de derde grootste provincie van China (1,4 miljard inwoners). China importeert momenteel ruim 1 miljoen ton varkensvlees per jaar.

Bij de opening van het nieuwe complex werd ook gesproken over de mogelijkheid om de Duitse markt open te stellen. Het familiebedrijf heeft buiten Duitsland al productielocaties in onder andere Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Polen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    60 %
Meer weer