Hogere prijzen compenseren kleinere aanvoer bij Veiling Rhein-Maas

De productomzet van Veiling Rhein-Maas in het Duitse Straelen bedraagt aan het einde van het derde kwartaal van 2024 ruim 331 miljoen euro. Daarmee ligt de omzet bijna gelijk aan die van vorig jaar in dezelfde periode.

Hogere+prijzen+compenseren+kleinere+aanvoer+bij+Veiling+Rhein%2DMaas
© Veiling Rhein-Maas

Net als in de eerste twee kwartalen worden de financiële resultaten van Veiling Rhein-Maas gekenmerkt door goede gemiddelde prijzen en een iets lager productaanbod in alle afzetkanalen. Namens de directie melden Günther Esser en Cees Hoekstra dat, ondanks de wisselvallige weersomstandigheden in het belangrijke tweede kwartaal, de productomzet bijna op het niveau ligt van vorig jaar.

'We zijn dan ook optimistisch over de laatste maanden van 2024. Voor het komende jaar rekenen we erop dat het potentieel van onze marktplaats wordt gerealiseerd bij over het algemeen iets gunstiger weersomstandigheden. Verder verwachten we met de uitbreiding van de bedrijfsgebouwen met 10.000 vierkante meter onze marktplaats in Straelen-Herongen nog aantrekkelijker te maken voor de toekomst', verklaren de directeuren.

De omzet van snijbloemen op de veiling kwam aan het einde van het derde kwartaal iets hoger uit dan vorig jaar. Dit komt doordat de lagere volumes gepaard gingen met een stabiele, goede vraag en daardoor hogere gemiddelde prijzen. In september lag het geleverde volume snijbloemen onder het niveau van vorig jaar. Voor rozen lag de oorzaak hiervan bij het ongebruikelijke verloop van het regenseizoen in Oost-Afrika.


Langzame omschakeling naar herfstproducten

In het derde kwartaal zijn er weinig veranderingen geweest voor wat betreft de verkoop van potplanten. Over het geheel genomen lag het aantal stuks iets hoger dan vorig jaar en dankzij de hoge gemiddelde prijzen was de omzet vergelijkbaar. Door de zomerse temperaturen tot bijna eind september schakelden klanten dit jaar echter langzamer dan normaal over van zomer- op herfstproducten, zoals bolchrysanten en cyclamen.

De verkoop via de digitale verkoopkanalen (Kopen-Op-Afstand, klokvoorverkoop en de webshop) blijft stabiel op het hoge niveau van de vorige maanden, meldt Veiling Rhein-Maas. Meer dan de helft van de klanten neemt nu online deel aan de veiling.

Aan het portaal zijn functies voor aanvoerders toegevoegd. Sinds oktober staat het portaal ter beschikking van aanvoerders van potplanten als het enige kanaal voor het opgeven van hun aanvoermeldingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    15° / 4°
    10 %
  • Woensdag
    22° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 14°
    90 %
Meer weer