'Netflix is leuker, maar volg het debat'

De akkerbouwer met wie ik samenwerk, rooide op maandag 7 oktober de laatste aardappelen op een van onze percelen. Precies op het goede moment, want het bleef nog even droog. Ik ben dus snel op de trekker gesprongen om ervoor te zorgen dat ik het perceel zaaiklaar kreeg voor de loonwerker kwam.

%27Netflix+is+leuker%2C+maar+volg+het+debat%27
© Dirk Hol

Tijdens het landwerk had ik mooi even tijd om op de telefoon een deel van het debat in de Tweede Kamer over de wijziging van de Meststoffenwet te volgen. Ik zou u echt aan willen raden om dat af en toe ook eens te doen. Zelf doe ik het met regelmaat, een debat volgen in de Tweede Kamer. Tegenwoordig kan dat heel gemakkelijk, bijvoorbeeld via een app als Debatdirect.

Wellicht denkt u: ik volg het nieuws al en ik lees de vakbladen. Dat is zeker waardevol en belangrijk om te doen als ondernemer. Echter, hoe goed de journalistiek zijn best ook doet, het is altijd een verkorte weergave en een doorverteld verhaal. Met regelmaat hoor ik zelfs dat met een niet welgevallig politiek besluit journalisten de schuld krijgen. Zeker in dat geval zou ik zeggen: volg het debat.

Waarom? Ik denk dat het van belang is voor ondernemers om te weten wat het sentiment en de trends in de politiek zijn. Of we het leuk vinden of niet, in een democratie beslist de meerderheid in het parlement. Daar wordt bepaald waar wij als ondernemers mee te maken krijgen. Uiteraard doen we als LTO hard ons best beleid bij te sturen in het belang van boeren en tuinders.

Ik raad ondernemers aan toch af en toe een debat te bekijken

Dirk Bruins, Bestuurslid LTO Nederland

Maar, al onze inzet en goede argumenten ten spijt, met regelmaat houden politici er een partijpolitieke mening op na die heel anders is dan ons perspectief. Ook de onderlinge dynamiek van partijen leidt tot standpuntinnames die je op papier niet zou verwachten, maar zich in het debat wel aftekenen.

Netflix is misschien leuker, maar om de toekomst in te schatten raad ik toch aan om af en toe een debat te bekijken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    13° / 9°
    30 %
  • Maandag
    11° / 5°
    50 %
  • Dinsdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer