Programma De Week van Ons Eten: Foodquiz, Waarde-Ringen en ontmoet de boer

Het programma van De Week van Ons Eten is bekend. Tussen 5 en 12 oktober zijn er door het hele land duizenden initiatieven om boeren en burgers met elkaar te verbinden en de waarde van voedsel extra onder de aandacht te brengen.

Programma+De+Week+van+Ons+Eten%3A+Foodquiz%2C+Waarde%2DRingen+en+ontmoet+de+boer
© De Week van ons Eten

De opening van De Week van Ons Eten, de opvolger van de Dutch Food Week, is dit jaar op 4 oktober in Bolsward met het congres Frisian Foodture. In de week daarop vinden er in alle provincies talloze activiteiten plaats. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de uitreiking van de Waarde-Ringen, onderscheidingen voor drie personen per provincie die zich bijzonder hebben ingezet voor de versterking van de band tussen boer en burger.

Daarnaast is er veel aandacht voor voedseleducatie. Allerlei partijen in Nederland werken samen tijdens deze week. Van Jong Leren Eten, tot Jogg (gezonde jeugd, gezonde toekomst), Smaaklessen, Boer in de Klas, Boerderij Educatie Nederland en EU Schoolfruit. Op dinsdag 8 oktober tijdens De Week van Ons Eten start het landelijke Burgemeestersontbijt, dit jaar in 270 verschillende gemeenten, waarbij een burgemeester met een schoolklas ontbijt.


Foodquiz en TikTok-challenge

De Nationale Food Quiz vindt op woensdag 9 oktober plaats, live vanuit het World Horti Center in Naaldwijk. Daar wordt eerder die avond een nieuw gezondheidsplein geopend. Tijdens de quiz zitten teams van alle partners in de zaal en online kunnen alle mensen in Nederland meedoen. Een dag later is het Nationale Groente & Fruit Dag, geïnitieerd door GroentenFruit Huis. Op het programma staat onder meer een TikTok-challenge en een landelijk congres, Just Eat It.

Op de laatste dag van De Week van Ons Eten is het 'Ontmoet de Boer Dag'. Dan kan iedereen boeren en telers in de omgeving bezoeken om het gesprek aan te gaan en lokale producten te kopen.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    13° / 9°
    30 %
  • Maandag
    11° / 5°
    50 %
  • Dinsdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer