Jumbo wil naar 10 procent biologisch in 2027

Supermarktketen Jumbo wil het aandeel biologische aardappelen, groenten en fruit verdubbelen naar minimaal 10 procent in 2027. Daarbij probeert de supermarkt de producten waar mogelijk van Nederlandse telers te kopen.

Jumbo+wil+naar+10+procent+biologisch+in+2027
© Marcel Berendsen

Het grootste probleem om de afzet van biologisch in de supermarkten te verhogen, is tot nog toe de prijs. De supermarktketen zegt daar ook zijn steentje aan bij te willen dragen door genoegen te nemen met een geringere marge. Daarmee hoopt de keten het bio-aandeel flink te kunnen vergroten. In 2026 wil Jumbo het aandeel al hebben verhoogd naar 8 procent.

Voor Jumbo zijn biologische producten een belangrijke mogelijkheid om het assortiment te vergroten. Op dit moment biedt de supermarktketen biologische producten aan van onder meer pompoen, gember, verse kruiden, rode en witte kool. Dit assortiment wordt in de komende jaren uitgebreid.

De keten is al langer in gesprek met verschillende partijen om het aanbod biologisch te vergroten. Jumbo zegt telers te ondersteunen om de omslag te kunnen maken. 'We zien dat steeds meer mensen graag voor biologisch kiezen. Tegelijkertijd is dit niet altijd de eerste keuze voor iedereen, omdat het vaak duurder is of omdat men niet goed weet wat biologische producten anders maakt', verklaart Menno Wigtman, Unit Manager bij Jumbo Supermarkten.


Ruimer aanbod en aantrekkelijke prijs

Met een ruimer assortiment en een aantrekkelijke prijs wil Jumbo de vraag naar biologische producten vergroten. 'Bovendien helpen campagnes, zoals die van de overheid die nu actief is, daar ook bij', stelt Wigtman.


Bestuursvoorzitter Jan Groen van Bionext juicht de groeidoelstelling in het biologische AGF-assortiment van Jumbo toe. 'De groei van biologische landbouw is goed voor alles en iedereen', zegt Groen. 'Biologische landbouw draagt bij aan een gezond ecosysteem met onder andere gezondere bodems en het behoud van biodiversiteit, doordat er geen chemische middelen worden gebruikt.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    50 %
  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    70 %
Meer weer