Zoektocht naar innovaties in melkveehouderij weer van start

De Dutch Dairy Challenge 2025 is van start. Tot 2 december kunnen melkveehouders, net als in voorgaande jaren, hun innovatieve ideeën inbrengen, zodat deze ideeën verder ontwikkeld kunnen worden.

Zoektocht+naar+innovaties+in+melkveehouderij+weer+van+start
© Dirk Hol

Volgens de organisatie van de Dutch Dairy Challenge behoort de Nederlandse melkveehouderij tot een van de meest innovatieve in de wereld. Dat komt doordat er vooral in oplossingen gedacht wordt. 'Of je nu een idee hebt voor gezondere koeien, minder stikstof, een ander verdienmodel, betere bodem of een andere oplossing; wij helpen je aan het missende stukje kennis, coaching of netwerk om van jouw idee een praktisch toepasbare oplossing te maken', is de belofte.

Het idee dat verder ontwikkeld wordt, blijft van de melkveehouder die zijn idee deelt. De innovaties kunnen over allerlei zaken gaan waarmee een melkveehouder te maken heeft. Bijvoorbeeld over het aanpassen van weidebeheer aan extreme droge of natte periodes, een beter verdienmodel, koeien droogzetten zonder antibiotica of het reduceren van stikstof.

Boeren die zich aanmelden en geselecteerd worden, krijgen een team van professionals en studenten om zich heen met een ervaren coach. Het doel is om de innovaties die door melkveehouders zijn bedacht, stap voor stap van de keukentafel naar de praktijk te brengen.

Initiatiefnemers van de Dutch Dairy Challenge zijn FrieslandCampina, Rabobank, Lely, Agrifirm, LTO Nederland en Imagro. Nieuwe Oogst is mediapartner.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    5 %
Meer weer