Aanmelden voor Het Beste Idee van Varkensland kan nog

Het Beste Idee van Varkensland staat nog steeds open voor innovatieve plannen om de varkenshouderij een zetje te geven in de richting van een toekomstbestendige sector. Ideeën kunnen tot 1 september worden ingezonden.

Aanmelden+voor+Het+Beste+Idee+van+Varkensland+kan+nog
© Het Beste Idee van Varkensland

Binnen het Beter Leven-keurmerk worden per 2025 nieuwe criteria van kracht met als doel het welzijn van varkens verder te verbeteren. Er worden onder andere eisen gesteld voor het houden van varkens met een krulstaart, natuurlijk daglicht en op termijn vrijloopkraamhokken.

Tegelijkertijd loopt er een opkoopregeling, de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv en Lbv-plus) waarvoor zich ruim vijfhonderd varkenshouders hebben ingeschreven. Maar het grootste deel van de varkenshouders wil verder met het bedrijf. Hoe ziet de toekomst er voor hen uit, vraagt de organisatie van Het Beste Idee van Varkensland zich af.

De afwegingen die zijn gemaakt om niet mee te doen aan de opkoopregeling hebben vaak wel een zaadje geplant voor een nieuwe innovatie of gewoon een goed idee. Dus alle ideeën, groot of klein, die de sector vooruit helpen zijn welkom. Ze kunnen tot 1 september worden opgestuurd via hetbesteideevanvarkensland.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 6°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    10 %
  • Zondag
    18° / 9°
    20 %
Meer weer