Bayer gaat Solynta helpen bij verkoop aardappelzaden

Landbouwconcern Bayer en veredelingsbedrijf Solynta hebben een overeenkomst bereikt voor samenwerking bij het vermarkten en distribueren van echte aardappelzaden voor de Keniaanse en Indiase markt.

Bayer+gaat+Solynta+helpen+bij+verkoop+aardappelzaden
© Solynta

Deze samenwerking betekent voor Bayer toegang tot de wereldwijde aardappelmarkt en betreft vooral de verkoop in regio's waar aardappelrassen opgekweekt uit echte aardappelzaden van toegevoegde waarde zijn. Solynta wil vooral gebruikmaken van de sterke distributiekanalen van Bayer om de meeste geschikte rassen te kunnen afzetten in landen waar de grootste behoefte is.

Bayer verklaart dat de toevoeging van echte aardappelzaden aan zijn portfolio in lijn is met zijn regeneratieve landbouwstrategie. Volgens duurzaamheidsmanager Frank Terhorst van Bayer is deze strategie gericht op het bouwen van veerkrachtigere en duurzamere voedselsystemen. 'We zijn verheugd om de samenwerking met Solynta aan te gaan en kleine boeren verder te kunnen ondersteunen.'


Positieve impact

Terhorst verwachten dat de echte aardappelzaden een positieve impact hebben op lokale gemeenschappen en op de voedsel- en voedingszekerheid in Kenia en India. CEO Peter Poortinga van Solynta herinnert eraan dat de echte aardappelzaden het resultaat zijn van twintig jaar werk aan hybride aardappelveredelingstechnologie.

Poortinga stelt dat de technologie in veel bestaande voedselgewassen al een bewezen succes is. Hij ziet de samenwerking met Bayer als belangrijke stap voor een wijdverbreide introductie van echt aardappelzaad en voor de ontwikkeling van nieuwe duurzame teeltsystemen voor aardappelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer