Yara en PepsiCo bundelen krachten in lagere CO2-voetafdruk

PepsiCo Europe en Yara gaan samenwerken om Europese boeren te voorzien van bemestingsprogramma's die zijn gericht op verduurzaming van de voedingsmiddelenketen. Daarmee willen ze de nutriëntenefficiëntie verhogen, opbrengsten verbeteren en CO2-voetafdruk verminderen.

Yara+en+PepsiCo+bundelen+krachten+in+lagere+CO2%2Dvoetafdruk
© Yara Benelux

Yara gaat jaarlijks tot 165.000 ton meststoffen leveren aan voedingsconcern PepsiCo. Dat komt neer op een kwart van de behoefte van dat bedrijf in 2030. Het betreft hoofdzakelijk Yara Climate Choice-meststoffen.

Daarnaast bestaat het assortiment uit premium nitraatgebaseerde minerale meststoffen. Door het gebruik van katalysatortechnologie hebben deze een CO2-voetafdruk die 50 procent lager is dan van meststoffen buiten de EU. Maar het doel is om in 2030 volledig over te schakelen op Climate Choice.


Verantwoorde bemesting

Yara streeft samen met PepsiCo naar een verantwoorde bemesting van voedingsgewassen. 'Om een natuurpositieve toekomst te realiseren en ons voedselsysteem te transformeren, moeten we samenwerken over de hele waardeketen', aldus adjunct-directeur Europa Mónica Andrés Enríquez van Yara.

Andrés Enríquez zegt verheugd te zijn om 'met voorlopers zoals PepsiCo' samen te werken. 'Het verduurzamen van de voedselproductie zal cruciaal zijn om de doelstellingen van het klimaatakkoord te bereiken. En boeren spelen een belangrijke rol om ons daar te krijgen.'

PepsiCo wil tegen 2040 CO2-neutraal produceren. Het concern ziet in het aanbieden van meststoffen met een lagere CO2-voetafdruk een belangrijke stap in die richting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer