'Eerst PAS-melders legaliseren, dan pas 130 rijden'

Verhoog de maximumsnelheid pas naar 130 kilometer per uur, nadat alle PAS-melders zijn gelegaliseerd en de garnalenvissers een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming hebben. Dat stellen Tweede Kamerleden Pieter Grinwis (ChristenUnie) en Eline Vedder (CDA) voor.

%27Eerst+PAS%2Dmelders+legaliseren%2C+dan+pas+130+rijden%27
© Twan Wiermans

Grinwis en Vedder verwijzen daarmee naar het voornemen van de nieuwe regering van PVV, VVD, NSC en BBB. De vier partijen hebben in het hoofdlijnenakkoord aangekondigd de maximumsnelheid op de snelweg – daar waar dat kan – te verhogen naar 130 kilometer per uur. Het zittende kabinet heeft op 1 april 2022 juist besloten tot een landelijke verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen om zo de stikstofemissie terug te dringen.

Tegelijkertijd heeft de nieuwe regering in het hoofdlijnenakkoord afgesproken om PAS-melders met voorrang te legaliseren. Beide Tweede Kamerleden willen voorkomen dat deze legalisatie mislukt omdat de beschikbare ruimte eerst voor de verhoging van de maximumsnelheid op de snelweg wordt ingezet. Grinwis heeft mede namens Vedder donderdag een motie ingediend tijdens het debat Stikstof, NPLG en Natuur om dit te voorkomen.


In de motie vragen de Tweede Kamerleden de regering om eerst PAS-melders te legaliseren en de garnalenvissers een vergunning te geven in het kader van de Wet natuurbescherming en dan pas de maximumsnelheid te verhogen. Er wordt volgende week over gestemd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    17° / 12°
    50 %
  • Zaterdag
    19° / 13°
    80 %
  • Zondag
    19° / 11°
    30 %
Meer weer