Countus Groep groeit in omzet en personeelsbestand

Accountants- en adviesbureau Countus Groep is in 2023 gegroeid. De omzet is vorig jaar met 11,8 procent gestegen tot bijna 64,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de onderneming heeft gepubliceerd.

Countus+Groep+groeit+in+omzet+en+personeelsbestand
© Nieuwe Oogst

De omzetgroei deed de organisatie op eigen kracht, want deze keer waren er geen overnames die de groei versterkten. De winst na belasting komt uit op 0,5 miljoen euro. Dat is minder dan in 2022, toen onderaan de streep 1,4 miljoen euro overbleef. Ondanks een bescheiden winst blijven de solvabiliteit (57 procent) en liquiditeit (1,6 procent) van de Countus Groep op een hoog niveau, vindt voorzitter van de raad van bestuur Bob Seemann.

'Het afgelopen jaar zijn de loonkosten per fte harder gestegen dan de omzet. Dat heeft ermee te maken dat we het afgelopen jaar veel aandacht hebben besteed aan het inwerken en begeleiden van onze medewerkers', zegt Seemann. De personeelskosten namen toe van 75,5 naar 79,2 procent van de omzet.

Het personeelsbestand van Countus Groep nam toe. Het bedrijf had aan het einde van het jaar 662 medewerkers, terwijl dat er een jaar eerder nog 626 waren. Het aantal medewerkers uitgedrukt in fte's nam met 5 procent toe, namelijk tot 507 fte's.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer