WHO: bewerkt vlees kankerverwekkend
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat bewerkt vlees zoals hamburgers, bacon en worsten op de lijst met kankerveroorzakende producten komt.

Dat meldt Daily Mail op haar website. De Engelse krant heeft documenten van de WHO kunnen inzien.
Dit zou betekenen dat het eten van gerookte bacon, burgers en worsten net zo'n groot risico op kanker met zich meebrengt als asbest, alcohol, sigaretten en arsenicum. Deze producten staan al op de lijst van kankerverwekkende producten en stoffen.
Ook rood vlees zou op de lijst komen. Dit zou wel een categorie lager geplaatst worden als iets minder kankerverwekkend.
Darmkanker
Er wordt een relatie gelegd tussen vlees en darmkanker. Geschat wordt dat de helft van de gevallen kunnen worden voorkomen door een gezondere levenswijze.
Een mogelijke oorzaak is het heemijzer. Deze stof, die vlees zijn rode kleur geeft, kan volgens de WHO de darmwand beschadigen.
Bewerkt vlees is vlees dat is geconserveerd door het te roken, te drogen, te zouten of er conserveringsmiddelen aan toe te voegen. Het gaat om onder meer salami, ham, bacon, hamburgers, gehakt en rookworst.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Vicon Schudder Fanex 804 (LH) #30604
Gebruikt, € 13.100
-
John Deere Tractor 6115R (RL) #691115
Gebruikt, P.O.A.
-
Valtra A114
Gebruikt, P.O.A.
-
Pottinger Jumbo 6600 opraapwagen
2005, P.O.A.
Vacatures
HR Manager
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Manager met passie voor biodiversiteit
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Medewerker gewasverzorging en techniek klimaatkamers
Wageningen University & Research - Wageningen
Manager
Veen Innovatie Polder Hegewarren - Oudega, Smallingerland
Agrarisch specialist Veehouderij
AB Vakwerk Groep B.V. - Berlikum, Waadhoeke
Weer
-
Donderdag20° / 5°0 %
-
Vrijdag20° / 4°10 %
-
Zaterdag15° / 3°10 %