Glastuinbouw moet aan waterzuivering

Om de emissie van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen op het oppervlaktewater te verminderen, is waterzuivering bijna onontkoombaar.

Glastuinbouw+moet+aan+waterzuivering
© Nieuwe Oogst

Dit was de centrale boodschap in de lezingen, workshops en posterpresentaties tijdens het Water Event op 18 september 2014 bij Wageningen UR in Bleiswijk. Dat blijkt uit een verslag van de site ‘Glastuinbouw Waterproof’.

Het oppervlaktewater van de glastuinbouwgebieden bevat te veel nutriënten en resten van gewasbeschermingsmiddelen. De komende jaren moet de waterkwaliteit fors verbeteren, want anders verdwijnt een groot aantal middelen uit het pakket.

Hard nodig

'Telers moeten dit echt oppakken', zei voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland tijdens het Water Event.

'Anders schieten we in eigen voet en houden we steeds minder gewasbeschermingsmiddelen over. Middelen die we hard nodig hebben voor de correcties in geïntegreerde systemen.'

De voorzitter van LTO Glaskracht Nederland benadrukte het belang van de regionale aanpak om de doelstellingen te halen, in samenwerking met de waterschappen.

Aqua ReUse

In het workshopprogramma kwamen diverse projecten voor schoner water aan de orde, waaronder Aqua ReUse in Bleiswijk en Glas Zuiver Water in Emmen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer