Kweekburger in Leids museum
De kweekburger, die vorig jaar zomer met veel bombarie werd geproefd in Londen, krijgt een plekje in Leiden. Het stukje vlees ligt vanaf vandaag in een vitrine in Museum Boerhaave.
De hamburger van kweekvlees is gemaakt in een laboratorium, door de Maastrichtse hoogleraar fysiologie Mark Post. In een petrischaaltje zijn stamcellen van spierweefsel van een koe opgekweekt tot stukken vlees.
Daarvan zijn twee burgers gemaakt: het exemplaar dat afgelopen zomer voor de camera's is opgegeten en een tweede kweekburger, die is geplastineerd.
Plastineren
Plastineren is een techniek die ook wel gebruikt wordt om dode lichamen te conserveren, bijvoorbeeld voor anatomielessen. De geplastineerde burger is geschonken aan het museum.
ANP
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
GA7301
Gebruikt, € 5.500
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X127 (LH) #688718
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Tractor, compact 4066R (WD) #30892
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X107 (BV) #48482
Gebruikt, € 3.289
Vacatures
Allround medewerker akkerbouwbedrijf (meerdere kandidaten)
AB Vakwerk Groep B.V. - Wieringerwerf (Hollands Kroon)
Agrarisch Bedrijfsverzorger
AB Vakwerk Groep B.V. - NL
Weer
-
Donderdag7° / 0°5 %
-
Vrijdag4° / 1°40 %
-
Zaterdag6° / 1°45 %