Bruinverkleuring champignons onderzocht
Amrah Weijn heeft voor haar promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit de bruinverkleuring, veroorzaakt door beschadiging van champignons, onderzocht.
Het onderzoek is verricht aan commerciële en wilde rassen als mede aan nakomelingen van een kruisingspopulatie. Om rassen te produceren moet de oorzaak van bruinverkleuring door kneuzing worden onderzocht.
Mechanisch oogsten
Bruinverkleuring van champignons wordt onder ander veroorzaakt door het plukken en bewaren van champignons. Dankzij het feit dat champignons snel verkleuren bij aanraking zijn de huidige commerciële rassen niet geschikt voor mechanisch oogsten.
Mechanisch oogsten van champignons is een manier om de productiekosten van champignons te verlagen. Om dit mogelijk te maken moeten er rassen op de markt komen die minder snel verkleuren.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Vicon Schudder FANEX 684 SCHUDDER (BS) #25945
Gebruikt, € 12.645
-
John Deere - 6155R AP CP FH PTO
2022, P.O.A.
-
Massey Ferguson 5455 Dyna-4
2008, € 23.500
-
John Deere Professionele zitmaaier / tuintrekker X147R (HG) #275222
Gebruikt, € 4.999
Vacatures
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Programmaleider Landbouw (stikstof en water) 32 uur
Natuur & Milieu - Utrecht
Marketing Medewerker
Kverneland Group Nieuw-Vennep - Nieuw Vennep, Haarlemmermeer
Proefveldmedewerk(st)er
Corteva agrisciences - NL
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Weer
-
Vrijdag6° / 4°10 %
-
Zaterdag4° / 2°10 %
-
Zondag8° / 4°10 %