Extra klanten voor paardenslager
Het schandaal rond de diepvrieslasagne met paardenvlees in plaats van rundvlees, legt paardenslagerij Henk Wisker uit Haarlem geen windeieren.
Het ambachtelijke slagersbedrijf (sinds 1934) trekt gek genoeg veel meer klanten door de aandacht voor paardenvlees. 'Mensen ontdekken blijkbaar hoe gezond paardenvlees eigenlijk is', zegt de slager.
Peter Wisker, die het bedrijf van zijn vader overnam, ziet allemaal klanten in zijn zaak die daar voorheen niet kwamen.
'Niks mis met paardenvlees'
Op de website van de slager verdriedubbelde het aantal bezoekers. 'Met paardenvlees is niets mis. Dat kan je van sommig ander vlees niet zeggen.'
Geen paard wordt gefokt voor de slacht, geeft Wisker aan. 'Als ze blessures oplopen en niet meer te genezen zijn, zijn ze soms beschikbaar voor de slacht. En er zijn in Nederland natuurlijk enorm veel paarden.'
De slager slacht drie à vier paarden per week.
ANP
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Lely Splendimo 320FC Frontmaaier
2014, P.O.A.
-
Gebruikt, P.O.A.
-
Kuhn GF 17012 schudder
Gebruikt, € 34.000
-
Claas VOLTO 870
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
HR Manager
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Medewerker gewasverzorging en techniek klimaatkamers
Wageningen University & Research - Wageningen
Manager
Veen Innovatie Polder Hegewarren - Oudega, Smallingerland
Agrarisch specialist Veehouderij
AB Vakwerk Groep B.V. - Berlikum, Waadhoeke
Akkerbouw medewerker in Creil
AB Vakwerk Groep B.V. - Creil, Noordoostpolder
Weer
-
Donderdag7° / -1°50 %
-
Vrijdag8° / -1°30 %
-
Zaterdag9° / -2°10 %