ESBL op bijna alle kip in Nederlandse supers

Bijna alle kip in Nederlandse supermarkten is besmet met de ESBL-bacterie. Dat schrijft de Consumentenbond vandaag.

ESBL+op+bijna+alle+kip+in+Nederlandse+supers
©

Op 99% van het kippenvlees dat afkomstig is uit de intensieve pluimveehouderij zou de bacterie zitten. De ESBL-bacterie ontstaat door het gebruik van antibiotica.

De bacterie wordt bij het verhitten van de kip gedood en levert dan geen risico op. ESBL's kunnen zorgen voor resistentie tegen antibiotica bij mensen.

Antibioticagebruik

De pluimveesector is zich al langer bewust van de risico's en is al sinds 2009 bezig het antibioticagebruik terug te dringen. Vorig jaar daalde het antibioticagebruik in de pluimveesector met 28%.

Overigens zit niet alleen op kippenvlees uit de gangbare pluimveehouderij ESBL, ook op veel www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1384728biologisch kippenvlees wordt deze bacterie gevonden, hoewel in mindere mate.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer