ESBL op bijna alle kip in Nederlandse supers
Bijna alle kip in Nederlandse supermarkten is besmet met de ESBL-bacterie. Dat schrijft de Consumentenbond vandaag.
Op 99% van het kippenvlees dat afkomstig is uit de intensieve pluimveehouderij zou de bacterie zitten. De ESBL-bacterie ontstaat door het gebruik van antibiotica.
De bacterie wordt bij het verhitten van de kip gedood en levert dan geen risico op. ESBL's kunnen zorgen voor resistentie tegen antibiotica bij mensen.
Antibioticagebruik
De pluimveesector is zich al langer bewust van de risico's en is al sinds 2009 bezig het antibioticagebruik terug te dringen. Vorig jaar daalde het antibioticagebruik in de pluimveesector met 28%.
Overigens zit niet alleen op kippenvlees uit de gangbare pluimveehouderij ESBL, ook op veel www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1384728biologisch kippenvlees wordt deze bacterie gevonden, hoewel in mindere mate.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Stiga GYRO 700-E
Nieuw, P.O.A.
-
Kubota M7131
Gebruikt, P.O.A.
-
Fella TH 1101 TRANS
2007, € 7.000
-
Pottinger TOP 962C dubbele hark
2023, P.O.A.
Vacatures
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Meewerkend bedrijfsleider (m/v) op een modern en ondernemend melkschapenbedrijf
ATT Agro - Den Burg, Texel
Bestuurslid met voorzitterskwaliteiten
Coöperatie Natuurrijk Limburg - NL
Weer
-
Zaterdag4° / 0°90 %
-
Zondag15° / 6°85 %
-
Maandag13° / 9°90 %