Venray en varkenshouders tonen meeste interesse in opkoopregeling

Gemeente Venray kent met tachtig aanmeldingen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of de variant daarvan voor piekbelasters (Lbv-plus) de meeste potentiële stoppende veehouderijen. Ede (77) en Barneveld (69) volgen op de voet. Dit blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Venray+en+varkenshouders+tonen+meeste+interesse+in+opkoopregeling
© Niek Stam

In totaal hebben zich in Nederland 1.586 veehouders aangemeld voor vrijwillige uitkoop via de Lbv of Lbv-plus. Provincie Limburg telt procentueel gezien veruit de meeste aanvragen: 285 stuks. Omgerekend gaat het om 15,6 procent van het totale aantal veehouderijen in die provincie.

Limburg wordt gevolgd door de provincies Gelderland (479 aanmeldingen, 7,08 procent) en Noord-Brabant (366 aanmeldingen, 6,4 procent). De provincies Zuid-Holland en Groningen herbergen respectievelijk 'maar' zes en acht potentiële stoppers.

Verdeeld naar sector voert de varkenshouderij de lijst aan, met 574 bedrijven. Er hebben zich 450 melkveehouders aangemeld, 245 pluimveehouders en 212 kalverhouders. Van 1.323 bedrijven is de aanvraag inmiddels goedgekeurd. Via de Lbv-regelingen ontvangen veehouders 100 tot 120 procent van de bedrijfswaarde.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    6° / 5°
    90 %
  • Zondag
    6° / 0°
    65 %
  • Maandag
    11° / 6°
    95 %
Meer weer