Winterrabarber vanuit pikdonkere Brabantse kas naar Engeland en Amerika

De rabarbertijd breekt weer aan en dus moet familie De Rond in het West-Brabantse Hoeven flink aan de bak. Rob de Rond snijdt in de donkere kas de zogenoemde geforceerde rabarberstengels.

Winterrabarber+vanuit+pikdonkere+Brabantse+kas+naar+Engeland+en+Amerika
© Vidiphoto

De Rond Agro, een van de grootste rabarberkwekers van Nederland, teelt jaarrond rabarber en uitgangsmateriaal op bijna 35 hectare grond en veredelt zijn eigen rassen. Vanuit de kas en tunnel wordt vanaf oktober tot mei geleverd. In de zomermaanden worden de groenten uit de vollegrond geoogst.

De winterrabarber met haar dieprode kleur komt uit een donkere kas en heeft een mildere smaak dan het zomerzusje van de vollegrond. De stengels gaan op een band de kas uit en worden direct verpakt in een speciaal ontwikkelde doos. Ook gaat een groot deel van het product naar het pakstation in Breda, waar de groente terechtkomt in een kleinverpakking, oftewel 'flow-packer'.

De rabarberstelen vinden vooral overzees hun weg. Zo gaan ze naar Engeland, de Verenigde Staten en Canada. Daar wordt het nicheproduct vaak verwerkt in taarten en compote. Naast rabarber teelt De Rond Agro bloemkool en knolselderij.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    3° / -1°
    10 %
  • Zaterdag
    4° / -2°
    5 %
  • Zondag
    4° / -3°
    5 %
Meer weer