Onderzoek naar intimidatie en bedreiging van boeren na Woo-verzoeken

LTO Nederland, Vee&Logistiek Nederland en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) merken dat hun leden vaker te maken krijgen met intimidatie en bedreigingen, nadat hun gegevens zijn opgevraagd via Wet open overheid (Woo-)verzoeken. Ze zetten een enquête uit onder de leden om hier meer inzicht in te krijgen.

Onderzoek+naar+intimidatie+en+bedreiging+van+boeren+na+Woo%2Dverzoeken
© Job Hiddink

Volgens de organisaties komt het vaker voor dat persoonlijke informatie wordt opgevraagd via Woo-verzoeken. Daarna worden de betrokkenen geconfronteerd met vervelende of bedreigende situaties. De partijen willen weten hoe vaak dit voorkomt en welke impact het heeft op de leden en hun bedrijfsvoering.

De ervaringen van leden zijn van groot belang om een goed beeld te krijgen van de omvang van dit probleem, benadrukken de organisaties. Met de verkregen inzichten kan gericht actie worden ondernomen in overleg met beleidsmakers en instanties.

De aangesloten organisaties willen er alles aan doen om de veiligheid van hun leden te waarborgen en geven aan hiervoor de juiste stappen te gaan ondernemen. Ze roepen de leden op hun ervaringen te delen in deze enquête. Invullen duurt enkele minuten. De antwoorden van de enquête worden anoniem verwerkt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer