BIG Challenge 2024 levert ruim 1,2 miljoen op voor kankeronderzoek

BIG Challenge, het team uit de agri- en foodsector dat aan Alpe d'HuZes deelneemt, heeft 1.244.313 euro bij elkaar gebracht in de editie van 2024. Het bedrag is door ruim 225 mensen opgehaald via allerlei acties, sponsors en giften.

BIG+Challenge+2024+levert+ruim+1%2C2+miljoen+op+voor+kankeronderzoek
© Jannemieke Termeer

In juni was het de veertiende keer dat de agri- en foodsector onder de naam 'BIG Challenge, farmers against cancer' aan Alpe d' HuZes deelnam. Na het bekendmaken van de tussenstand in juni, is nog ruim 60.000 euro opgehaald door diverse acties. Bijvoorbeeld met 'dineren in de boomgaard', shirtverkoop en giften. BIG Challenge bestaat uit agrarisch ondernemers, adviseurs, leveranciers en andere betrokkenen. Deelnemers van de Alpe d'HuZes worden via deze weg gesponsord. In juni proberen ze zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez te beklimmen.

BIG Challenge is begonnen in 2009 door Herman Houweling en is uitgegroeid tot een van de grootste fondsenwervers van Alpe d'HuZes. In totaal heeft de agri- en foodsector tot nu toe 13.734.001 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dit is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d'HuZes/KWF Kankerbestrijding. Tijdens bijeenkomsten van BIG Challenge wordt Houweling telkens herdacht en geroemd om wat hij in gang heeft gezet.

De organisatie maakt zich op voor het nieuwe seizoen dat 1 oktober is begonnen. Het streven van de organisatie is om volgend jaar met weer een vergelijkbaar groot bedrag of groter over de finish van de iconische Franse berg te gaan. Op zaterdagmiddag 26 oktober vindt de aftrapbijeenkomst plaats voor mensen die op 5 juni 2025 zelf mee willen doen. De dag is bedoeld voor nieuwe deelnemers, vrijwilligers, supporters, maar ook twijfelaars of andere geïnteresseerden uit de land- en tuinbouw en aanverwante sectoren. De dag wordt gehouden bij Kalverhouderij Beekzicht in het Gelderse Barneveld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    16° / 2°
    10 %
  • Zondag
    14° / 8°
    60 %
Meer weer