Cono Kaasmakers betaalt over september 53,86 uit

Cono Kaasmakers heeft de uit te betalen melkprijs voor de maand september vastgesteld op 53,86 per 100 kilo melk. Dat is een stijging van 2 euro ten opzichte van augustus.

Cono+Kaasmakers+betaalt+over+september+53%2C86+uit
© Cono Kaasmakers

De melkprijs geldt voor melkleveringen met 4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit en bevat een vergoeding voor de geleverde melkkwaliteit, de verrichte duurzaamheidsinspanningen in het kader van weidegang, deelname aan de Caring Dairy-workshops en de beloning voor gmo-vrije melk. Bijna alle melkveehouders ontvangen deze premies. Naast deze premies betaalt Cono Kaasmakers de Caring Dairy-premie 'Belonen op resultaat', ledengeld en nabetaling.

Sinds september heeft Cono de entreegeldregeling afgeschaft. Dat betekent dat melkveehouders niet meer hoeven te betalen als ze gaan leveren aan Cono. Ook worden nieuwe melkveehouders bij Cono Kaasmakers per direct lid van de coöperatie.


De maatregel is bedoeld om ervoor te zorgen dat er in de toekomst voldoende melk wordt geleverd aan de kaasmaker. Door het schrappen van de entreegeldregeling wil de coöperatie ervoor zorgen dat Cono Kaasmakers aantrekkelijker wordt voor nieuwe leden.




• Bekijk de actuele melkprijzen op onze zuivelmarktpagina

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    18° / 14°
    85 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    50 %
  • Zaterdag
    16° / 12°
    80 %
Meer weer