Entreegeldregeling van de baan bij Cono Kaasmakers

Melkveehouders hoeven vanaf september geen entreegeld meer te betalen, als zij zich aansluiten bij Cono Kaasmakers. Dat heeft het bestuur van de zuivelverwerker bepaald. Ook worden nieuwe melkveehouders bij Cono Kaasmakers per direct lid van de coöperatie.

Entreegeldregeling+van+de+baan+bij+Cono+Kaasmakers
© Nieuwe Oogst

Veel leden-melkveehouders scharen zich achter de gemaakte keuze van het bestuur. Zij zijn ervan overtuigd dat het behoud van voldoende volume melk essentieel is voor het voortbestaan van Cono Kaasmakers. Door de druk op de sector en stoppersregelingen eindigt een grote groep melkveehouders met het bedrijf. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor bestaande melkveehouders om te groeien verminderd. Om de komende jaren aan de marktvraag te kunnen voldoen en de kaasmakerij optimaal te blijven benutten, is het dus belangrijk voor Cono Kaasmakers dat er voldoende aanvoer van melk blijft.

Voorzitter Gerben van Diepen van het bestuur van Cono Kaasmakers: 'Het begint bij onze kleine boerencoöperatie allemaal met de samenwerking tussen koeien, boeren en kaasmakers, waarbij we een zo eerlijk mogelijke melkprijs aan onze boeren uitkeren. In onze kaasmakerij, waar we gecertificeerd klimaatneutraal kaas maken, maken we van de beste melk natuurlijk de lekkerste kaas. Dit doen we met sterke merken, zoals het grootste A-merk, Beemster kaas.'

Cono Kaasmakers is een kleine coöperatie met korte lijnen tussen melkveehouders en hun bestuurders. Dit resulteert in meer persoonlijk contact en samenwerking tussen de bestuurders en de leden. 'Daar hoort een eerlijke melkprijs bij, onder andere door een goede basismelkprijs met bijbehorende hoge duurzaamheidspremies', zegt Van Diepen. Door het schrappen van de entreegeldregeling wil de coöperatie ervoor zorgen dat Cono Kaasmakers aantrekkelijker wordt voor nieuwe leden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    50 %
  • Dinsdag
    20° / 11°
    5 %
  • Woensdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer