Risicogestuurd toezicht in glastuinbouw levert zichtbare resultaten op

Risicogestuurd toezicht in de glastuinbouw door waterschap Delfland levert zichtbare resultaten op. Het waterschap heeft meer boetes opgelegd en laat ook meer zaken strafrechtelijk vervolgen. Dit staat in de brief van het college van het Hoogheemraadschap van Delfland aan de zogenoemde verenigde vergadering.

Risicogestuurd+toezicht+in+glastuinbouw+levert+zichtbare+resultaten+op
© Hoogheemraadschap van Delfland

Het bestuur van Delfland geeft de hoogste prioriteit aan het verbeteren van de waterkwaliteit in zijn gebied. In de brief zet het college uiteen wat het waterschap doet om de gewenste trendbreuk in de waterkwaliteit te realiseren. Risicogestuurd toezicht in de glastuinbouw is een belangrijk onderdeel van de aanpak. Dit betekent meer letten op risicovolle activiteiten en probleemlocaties, betere opsporingsmethoden en steviger handhaven.

De nieuwe aanpak leidt tot zichtbare resultaten, schrijft het college. Er waren minder waarschuwingen; 42 in heel 2023 ten opzichte van 12 in de periode januari tot en met september 2024. Verder waren er meer dwangsombesluiten (25 ten opzichte van 23 vorig jaar) en meer strafrechtelijke zaken (11 ten opzichte van 12 vorig jaar).

Daarnaast is de samenwerking met andere instanties geïntensiveerd, zoals met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het Openbaar Ministerie en de omgevingsdiensten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    18° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    15° / 11°
    90 %
  • Zaterdag
    14° / 8°
    40 %
Meer weer