Oplaat herbenoemd als voorzitter Avec

Gert-Jan Oplaat is herbenoemd als voorzitter van de Europese belangenorganisatie voor de pluimveeverwerkende industrie Avec. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse congres van de organisatie in het Belgische Brugge. Daarnaast is Oplaat nog altijd voorzitter van de brancheorganisatie voor de Nederlandse pluimveeverwerkende industrie Nepluvi.

Oplaat+herbenoemd+als+voorzitter+Avec
© Nepluvi

Met deze herbenoeming blijft Oplaat leidinggeven aan Avec, een organisatie die 95 procent van de Europese pluimveevleesproductie vertegenwoordigt, goed voor 38 miljard euro omzet. Avec behartigt de belangen van 25.000 bedrijven en 360.000 medewerkers.

De Avec-voorzitter dankt zijn herbenoeming mede aan het feit dat hij er als voorzitter voor zorgde dat de Europese pluimveesector grote stappen heeft gezet op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn. Daarbij maakte hij zich hard voor de keuzevrijheid voor consumenten. Zij moeten ook altijd de keuze kunnen hebben voor regulier pluimveevlees kunnen.


Gelijk speelveld

In de komende jaren wil Oplaat benadrukken dat voedsel een strategische factor aan het worden is. Hij waarschuwt voor de impact van handelsbelemmeringen en zal de noodzaak van een gelijk speelveld in handelsakkoorden onderstrepen.

Import van pluimveevlees uit derde landen zoals Brazilië en Thailand, waar lagere productie- en welzijnsstandaarden zullen gelden, zal volgens de Avec-voorzitter een bedreiging vormen voor de Europese sector. 'Zonder gelijke productievoorwaarden kunnen Europese familiebedrijven niet concurreren en wordt onze voedselvoorziening kwetsbaar.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
  • Maandag
    20° / 15°
    70 %
Meer weer