Dümmen Orange ontvangt prijs voor veredeling bijvriendelijke planten

Voor een methode om planten te testen en te veredelen op insectvriendelijkheid mocht plantenveredelaar Dümmen Orange deze week de Duurzaamheidsprijs van brancheorganisatie Plantum in ontvangst nemen.

D%C3%BCmmen+Orange+ontvangt+prijs+voor+veredeling+bijvriendelijke+planten
© Plantum

De uitreiking van de prijs door jurylid Dick Veerman van Foodlog aan Foeke Gardeniers van Dümmen Orange vond plaats tijdens de Plantumdag. Samen met kennisinstituut Naturalis ontwikkelde het veredelingsbedrijf een methode om planten te selecteren op hun positieve eigenschappen voor bestuivers als wilde bijen en zweefvliegen.

Bijen en andere insecten zijn volgens de jury van de Duurzaamheidsprijs steeds afhankelijker van tuinplanten. Er is een groeiende trend in de samenleving om tegels te verwijderen en bloemen en planten speciaal voor bijen aan te planten. Maar niet alle planten, ook niet binnen één bepaald gewas, zijn even aantrekkelijk voor insecten.


Nectarvolume en suikerconcentratie

De methode van Dümmen Orange en Naturalis test de plantenselecties op nectarvolume, suikerconcentratie, aantal bloemen en kleur. De combinaties en variaties van deze eigenschappen bepalen of een plant attractief is voor insecten. Op deze manier zijn een waardering en beoordeling mogelijk van planten op insectvriendelijkheid.

Met de Duurzaamheidsprijs wil brancheorganisatie Plantum zijn leden stimuleren om meer te communiceren over maatschappelijke activiteiten om daarmee de duurzame inspanningen van de sector zichtbaar te maken. Over de winnaar van dit jaar zegt de jury dat met de methode van Dümmen Orange een tastbare impact in de maatschappij kan worden verkregen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 12°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 12°
    75 %
  • Donderdag
    14° / 12°
    95 %
Meer weer