Techniek centraal op Landelijke Jongerendag Boomkwekerij

Een recordaantal bezoekers had tijdens de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij in het Gelderse Opheusden belangstelling in zowel nieuwe als het optimaliseren van bestaande technieken. Doel van de dag is om te laten zien hoe het er in de sector aan toe gaat op het gebied van diversiteit.

'Ons doel is om zoveel mogelijk jongeren uit de boomkwekerijsector bij elkaar te brengen', zegt een enthousiaste Arno Engels van LTO-vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

De dag vond plaats op meer locaties in het Betuwse dorp. Zo was bij het bedrijf van Cor Huibers een van de twee in Nederland zijnde oppotrobots te zien. Deze robots zijn uniek in de laanbomenteelt. Het is gangbaar dat in de sierteelt en containerteelt geautomatiseerd wordt opgepot. In de laanbomenteelt heb je een robotarm nodig die de boom oppakt.

Een van de demonstraties die werd getoond, was die van de vingerwieder. Vingerwieders lopen al een aantal jaar mee. In de laanbomen zie je ze ook steeds meer. 'Omdat je meer druppelslangen bij de bomen hebt, is het de vraag of je met mechanische onkruidbestrijding terechtkunt', legt Engels uit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer