Royal A-ware boekt 82 miljoen euro winst

Royal A-ware Food Group heeft in 2023 een omzet gerealiseerd van 3,3 miljard euro en een winst geboekt van 81,8 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de winst nog 72 miljoen euro.

Royal+A%2Dware+boekt+82+miljoen+euro+winst
© Niels de Vries

In 2023 steeg de omzet met 2,1 procent. Met een netto groepsresultaat van 81,8 miljoen euro heeft de groep een resultaat van 2,5 procent van de omzet geboekt. De netto investeringen zijn vorig jaar met 9,5 miljoen euro gestegen tot 108,8 miljoen euro. De solvabiliteit, het betalingsvermogen, is toegenomen van 23,24 procent naar 29,04 procent.

De directie van het bedrijf is er tevreden mee dat, ondanks de 'uitdagende zuivelmarkt', hoge dieselprijzen en andere hoge kosten, de omzet stabiel is gebleven. Het bedrijf is naar eigen zeggen dan ook financieel gezond.

In 2023 groeide het aantal melkveehouders dat levert aan Royal A-ware, zowel in België als in Nederland. 'Ondanks de stijgende rente en een lagere koopkracht is het gelukt om in beide landen een van de koplopers te blijven als het gaat om uitbetaalde melkprijs', meldt het bedrijf in een persverklaring.


Uitbreiding van capaciteit

Op bijna alle zuivelproductielocaties is in 2023 volgens A-ware fors geïnvesteerd in het verduurzamen van productieprocessen en capaciteitsuitbreiding. Dit om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag naar zuivel. Internationaal zijn verdere stappen gezet in de ontwikkeling van de kaasmakerij in Ierland en de aankoop van een zuivelfabriek in Spanje.

Door AB Texel, het logistieke bedrijf binnen de A-ware Food Group, werd in het afgelopen jaar geïnvesteerd in nieuw duurzamer rijdend materiaal en hernieuwbare brandstof. Door diverse overnames versterkte AB Texel onder meer haar positie in zakgoeddistributie en breidde haar dienstverlening in het transport van agrarische producten in het Verenigd Koninkrijk uit.

In 2023 werkten er gemiddeld 4.358 medewerkers voor de A-ware Food Group. In 2022 waren dat er nog 4.066.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer