Nieuwe Oogst lanceert onthullende podcastserie: De Boerenprotesten - 5 jaar later

1 oktober is het vijf jaar geleden dat het Malieveld in Den Haag volstroomde met trekkers en boze boeren. Boos omdat zij zich in de steek gelaten voelden door de Haagse politici, de knellende stikstofregels en toenmalige regeringspartij D66 die dreigde met een halvering van de veestapel. Nieuwe Oogst blikt in deze onthullende podcastserie van zes afleveringen terug op die periode tot nu.

Boerenactieleiders Mark van den Oever en Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force en Bart Kemp van Agractie komen aan het woord. 'Er was best wel een beetje angst bij de bedrijven en aan onze kant. Gaat het allemaal wel goed verlopen', blikt Kemp terug.

'Wij gaan naar het Malieveld. Niet met 5 trekkers of 75. Het Malieveld is van ons!', herinnert Van den Oever zich. Ook toenmalig D66-landbouwwoordvoerder Tjeerd de Groot, Willem Doeleman van het toenmalige organisatiebureau en een van de financiers Pieter Wolleswinkel, CEO van Forfarmers, komen aan het woord in de podcast.

Parlementair verslaggever Peter Smit en hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst duiden de opkomst van de boerenacties en de politieke impact ervan tot nu toe. Wat hebben de boeren bereikt met deze historisch omvangrijke protesten?


De podcast De Boerenprotesten - 5 jaar later is een productie van Nieuwe Oogst en uitgevoerd door camerajournalist en podcastmaker Johan Wissink. Hij volgde de boerenacties de afgelopen jaren op de voet. Dinsdag 17 september om 12 uur wordt de eerste aflevering gelanceerd op nieuweoogst.nl/podcast en via de bekende podcastkanalen zoals Spotify. Wekelijks komt een aflevering online.


Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer