Situatie phytophthora in aardappelen ronduit zorgwekkend

De situatie rondom phytophtora in aardappelen is ronduit zorgwekkend. De huidige omstandigheden en weersvoorspellingen maken de aanpak extra lastig. Gebruik van beslissingsondersteunende systemen om het juiste spuitmoment te kiezen zijn heel belangrijk. Er moet kort op de bal worden gespeeld met nauwe spuitintervallen.

Situatie+phytophthora+in+aardappelen+ronduit+zorgwekkend
Bayer Crop Science
© Bayer Crop Science

Goed resistentiemanagement en respect voor de regels van het Fungicide Resistance Action Committee (Frac) zijn cruciaal. Voor nu en voor de toekomst. Daar is afgelopen winter ook al continu aandacht voor geweest. Alle werkingsmechanismen zijn bitterhard nodig. Uitbreiding van resistenties moet te allen tijde worden voorkomen. Combineer daarom altijd minimaal twee actieve stoffen en wissel deze steeds af met middelen met een ander werkingsmechanisme. Respecteer etiketdoseringen.

Alleen met een verstandige inzet blijven de middelen hun effectiviteit behouden en blijft phytophthora beheersbaar.


Aanpak van phytophthora

InFinito speelt een belangrijke rol bij de aanpak van phytophthora. Zet InFinito altijd in, in combinatie met Robbester en gebruik waar nodig de hoogste dosering van 1,6 liter per hectare en combineer met een cymoxanilcomponent. Spuit InFinito volgens de Frac-regels, dus niet meer dan twee keer achter elkaar en niet meer dan vier keer per teeltseizoen. Gebruik in totaliteit niet meer dan 6,4 liter per hectare.

Hiermee voorkomen we ook risico’s op overschrijding van fluopicolide in het water en eventuele overschrijdingen van de maximale residulimiet.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Bayer Crop Science

Bayer Crop Science

Bayer is wereldwijd marktleider in gewasbeschermingsmiddelen en zaden. Door biologie, chemie en digitale tools slim te combineren versnellen we innovatie in de...

Lees verder »

Meer van Bayer Crop Science

Lees ook

Meer artikelen van Bayer Crop Science »

Artikelen over Bayer Crop Science