Duitse boerenbond verlaagt oogstverwachting

De Duitse boerenbond DBV heeft zijn verwachting van de graanoogst naar beneden bijgesteld. De totale oogst in Duitsland levert volgens de nieuwe inschatting 41 miljoen ton op. Nog geen twee weken geleden kwam de boerenbond al tot het besef dat de 42 miljoen ton niet zou worden gehaald.

Duitse+boerenbond+verlaagt+oogstverwachting
© Dirk Hol

Twee weken geleden werd op de meeste plaatsen nog wintergerst geoogst, omdat het dorsen door het wisselvallige weer steeds onderbroken moest worden. De opbrengsten van de gerst bleven steken op 7 ton per hectare, ofwel zo'n 5 procent minder dan vorig jaar. De totale gerstoogst komt volgens de boerenbond op 9,2 miljoen ton. Dat is 3 procent minder dan een jaar geleden.

Inmiddels is de gerstoogst in Duitsland grotendeels van het land. Van tarwe, rogge en triticale is een derde geoogst. Ook deze granen laten iets ondergemiddelde opbrengsten noteren. Vandaar dat de DBV de inschatting van de graanoogst iets naar beneden heeft bijgesteld.


Koolzaad

De oogst van winterkoolzaad is ondertussen gevorderd tot de helft. Ook in dit gewas blijven de opbrengsten iets onder het normale niveau steken. De Duitse coöperatieve vereniging DRV maakte eerder deze maand een opbrengstraming bekend van 3,44 ton koolzaad per hectare. Dat cijfer ligt 5 procent onder het niveau van vorig jaar. In combinatie met 5 procent minder areaal betekent dat een vermindering van de koolzaadproductie in Duitsland met 10 procent naar 3,8 miljoen ton.

De raming van de boerenbond is gebaseerd op meldingen van achttien regionale boerenorganisaties over daadwerkelijke opbrengsten op geoogste percelen en actuele oogstverwachtingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer