Werkgevers en vakbonden definitief akkoord over cao Open Teelten

Het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Open Teelten is door zowel werkgeversorganisaties als vakbonden geaccepteerd. Daarmee is er een definitief cao-akkoord bereikt.

Werkgevers+en+vakbonden+definitief+akkoord+over+cao+Open+Teelten
© William Hoogteyling

De cao Open Teelten loopt van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2025. Bij de totstandkoming van deze cao zijn werkgeverspartijen LTO Nederland, Anthos, KAVB en NFO en vakbonden FNV en CNV betrokken.

Per 1 juli 2024 geldt een nieuw ingericht loongebouw met een gemiddelde loonstijging van 4,7 procent. Voor medewerkers met een feitelijk loon hoger dan het bijbehorende loon in het loongebouw geldt een verhoging van 2 procent over het feitelijk loon. Werkgevers die zijn gebonden aan de cao Open Teelten, moeten de verhoging vanaf 1 juli met terugwerkende kracht doorvoeren.


Verhoging jeugdloon

Daarnaast wordt het loongebouw voor jeugdige werknemers per 1 juli 2024 veranderd. De volwassen leeftijd voor vakpersoneel wordt verlaagd naar 20 jaar. De overige jeugdloonpercentages worden ook aangepast. Op 1 januari 2025 staat een verhoging van de cao-lonen gepland van nog eens 2,5 procent.

Vertegenwoordigers van de werkgevers en de werknemers zullen de nieuwe cao-tekst zo snel mogelijk opstellen en afronden, meldt LTO Nederland. Deze tekst wordt ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die de cao algemeen verbindend verklaart. De cao geldt voor de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt, bloembollenteelt, bomen, vaste planten en zomerbloemen, en de fruitteelt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer