Er worden weer volop asperges gestoken

Bij aspergeboerderij Oppe Haes in het Limburgse Roggel worden weer volop asperges gestoken. De komende maanden worden er duizenden kilo’s asperges uit de Limburgse velden gestoken.

Eigenaresse Elle Snijders legt uit wat er na het steken met de asperges gebeurt. ‘Eerst worden ze gewassen en daarna gaan ze voor minimaal 6 uur in de waterbakken. Dat doen we zodat de asperge niet roze kleurt, maar mooi wit blijft.’

Daarna worden de asperges gesorteerd op de boerderij. Snijders: ‘We sorteren ze op diktekleur en kromming en daarna kan het naar de consument.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    6° / 0°
    85 %
  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
Meer weer