Ketenorganisatie Schapenhouderij lanceert website BlijSchaap

Per 1 januari 2024 is de website BlijSchaap.nl van de Ketenorganisatie Schapenhouderij live. Deze website wil schapenhouders, liefhebbers en consumenten informeren over alle facetten van de schapenhouderij.

Ketenorganisatie+Schapenhouderij+lanceert+website+BlijSchaap
© Twan Wiermans

Het platform streeft ernaar een positief geluid te laten horen 'in deze moeilijke tijd voor de Nederlandse schapenhouderij'. De website biedt informatie en richt zich op het delen van kennis, uitwisselen van ervaringen en inspireren. Voor de consument zijn er verschillende recepten te vinden voor de bereiding van lamsvlees.

Bij veel consumenten is lams- en schapenvlees onbekend. Dat is een reden waarom de Ketenorganisatie Schapenhouderij met BlijSchaap start. De ketenorganisatie is opgericht in 2021 en is een initiatief van LTO Nederland, Vee & Logistiek, de Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven en de Nederlandse Schapen- en Geitenfokkers Organisatie.

Saskia Duives, voorzitter van LTO Schapenhouderij en de Ketenorganisatie Schapenhouderij, is blij met dit initiatief en het eerste resultaat. 'Op deze manier hopen we consumenten kennis te laten maken met ons product en nieuwe markten aan te boren. Uiteindelijk zal dit leiden tot een goed en eerlijk rendement voor elke schapenhouder.'


Duurzaam en lokaal

Nederlands lamsvlees, afkomstig van een sector die dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft, staat centraal op BlijSchaap. De lammeren groeien op bij hun moeders in ruime weilanden of natuurgebieden, waarop ze volop grazen. Nederland heeft van oudsher een sterke schapenpopulatie, al kent die de afgelopen jaren een dalende trend. 'Toch past de schapenhouderij nog steeds goed in ons landschap', geeft Duives aan.

BlijSchaap meldt dat de Nederlandse schapensector een lage impact op natuur en milieu heeft, omdat schapen vaak grazen in extensieve natuurgebieden en het gras op de dijken kort houden. Schapen kunnen zelf kiezen welke grassen of kruiden ze grazen. 'En dat proef je terug in het vlees. Lamsvlees is mager, mals en goed verteerbaar en past prima in een gezond voedingspatroon.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    6° / 0°
    85 %
  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
Meer weer