WTC De Eendracht investeert fors in nieuwe locatie
Inspelen op wat de markt vraagt, goede prijzen hanteren en bij de tijd blijven. Daarmee heeft werktuigencoöperatie (WTC) De Eendracht in Sint Hubert haar bestaansrecht bewezen. Vorig jaar werd de nieuwe locatie in gebruik genomen.
Op de nieuwe locatie aan de Hapsedijk in Sint Hubert is fors geïnvesteerd. Er zijn een loods, grote nieuwe werkplaats, ruime opslag, parkeergelegenheid, spuitplaats, kantoor en kantine gebouwd. In de werkplaats is volop ruimte voor onderhoud en reparaties die de coöperatie volledig in eigen beheer uitvoert. Klanten en leveranciers konden zondag 2 februari een kijkje komen nemen.
'Met de nieuwe locatie zijn we 24/7 geopend via de automatische poort die werkt met mobiele nummerherkenning. Dat werkt gemakkelijk voor zowel de beheerder als de gebruikers', zegt voorzitter Anton Verhoeven van de werktuigencoöperatie. Het soort werktuigen op het moderne machinepark is zeer divers, van zaaimachines tot rolsteigers en aanhangers. 'We zijn niet merkvast en kiezen wat het beste bij ons past', legt Verhoeven uit.
Succes zit in delen
'Voor boeren zijn investeringen in machines hoog. Deze worden steeds complexer en duurder. Als je die met meer mensen kunt gebruiken, is dat veel rendabeler. Dat is het succes van onze werktuigencoöperatie', zegt ex-voorzitter Hans Vermeulen. Na 25 jaar heeft Anton Verhoeven, ook al jaren bestuurslid, zijn taken overgenomen.
'Hans staat altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. Toen bijvoorbeeld de ondergrondse mestaanwending kwam, was hij een van de eerste ondernemers die daarin wilde investeren', blikt Verhoeven terug. De vernieuwende ideeën hebben de coöperatie goed gedaan.
Het werkgebied, van oorsprong alleen Mill & Sint Hubert, is in de loop der jaren flink gegroeid. Boeren, maar ook loonwerkers uit de verre omgeving – van Venray, Lieshout tot Ewijk – zijn klant bij De Eendracht.
Verhoeven: 'We hebben nu ongeveer 650 gebruikers, agrariërs en particulieren, en zo'n veertig leden. De leden denken en beslissen mee over de machines, financiën en organisatie. Ervaringen en vragen van de gebruikers nemen we mee in onze investeringsbeslissingen.'
Basis is vertrouwen
Het bestuur bestaat uit drie personen, alle drie praktiserend agrarisch ondernemer. 'De basis is vertrouwen. De gebruikers zijn zuinig op de machines en geven eerlijke opgaves van tijd of hectares', stelt Verhoeven. 'We zorgen dat we prijstechnisch goed in de markt liggen en hanteren een strak financieel beleid. De lijnen zijn kort en we overleggen bijna dagelijks.'
Een medewerker draagt zorg voor het onderhoud van de machines en de planning. Zowel de oude als de nieuwe voorzitter ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. 'Het aantal hectares zal niet minder worden. We zien wel een verschuiving van weiland naar bouwland, vanwege stoppende melkveehouders. We blijven kansen zien en blijven innoveren', besluit Verhoeven.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere - 6155R AP
2022, P.O.A.
-
John Deere 328A achtermaaier met kneuzer
2012, P.O.A.
-
Strautmann HK 3 Plus
Gebruikt, € 750
-
Krone 243CV achtermaaier
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Meewerkend bedrijfsleider (m/v) op een modern en ondernemend melkschapenbedrijf
ATT Agro - Den Burg, Texel
Bestuurslid met voorzitterskwaliteiten
Coöperatie Natuurrijk Limburg - NL
Weer
-
Maandag13° / 9°90 %
-
Dinsdag10° / 7°65 %
-
Woensdag9° / 6°85 %