Suikergehalte stijgt naar 17,9 procent

In week 7 van de bietencampagne is het suikergehalte van de verwerkte bieten gestegen van gemiddeld 17,6 tot 17,9 procent.

Suikergehalte+stijgt+naar+17%2C9+procent
© Twan Wiermans

Dat blijkt uit de kwaliteitscijfers die Suiker Unie wekelijks publiceert. Met deze stijging komt het gemiddelde suikergehalte van de lopende campagne op 17 procent. Opvallend zijn de hoge suikergehaltes die vanuit Groningen worden gemeten. De partijen bieten van de Groninger klei die afgelopen week zijn verwerkt, bevatten gemiddeld 19 procent suiker.

• Lees ook: Suikergehalte bieten zit flink in de lift

De agrarische dienst van Suiker Unie meldt dat de neerslag van de laatste periode zeer welkom is voor een vlotte oogst. Vooral op klei zorgt de regen ervoor dat de grond minder hard is en dat er minder puntbreuk ontstaat bij het lichten van de bieten.

Tarra blijft laag

Het gemiddelde tarragehalte bedroeg vorige week 6,4 procent. Dat is ongekend laag voor de tijd van het jaar. In 2017 in de zevende week van de campagne kwam het tarragehalte nog uit op 10,9 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    13° / 13°
    90 %
  • Dinsdag
    10° / 7°
    15 %
  • Woensdag
    9° / 5°
    95 %
Meer weer