ROK-regeling aangepast en met week verlengd
Regeling Omgevingskwaliteit (ROK) voor de varkenshouders is op twee punten aangepast. De vergoeding van de varkensrechten wordt gebaseerd op de prijs in december. Daarnaast is de regeling met één week verlengd tot en met 7 november.
Varkenshouders die (willen) deelnemen aan de Regeling Omgevingskwaliteit (ROK) krijgen voor de varkensrechten die zij verkopen, een prijs die wordt gebaseerd op de marktinformatie in december 2017. Tot nu toe werd de vergoeding gebaseerd op de prijs van varkensrechten in augustus 2017.
Om varkenshouders in de gelegenheid te stellen in te spelen op deze aanpassing, wordt de ROK-regeling één week langer opengesteld: tot en met 7 november 2017. Dat meldt het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij (OBV).
Prijsstijging
Het aanpassen van de vergoeding in de ROK-regeling heeft te maken met de gestegen prijzen van de varkensrechten. Deze prijzen zitten sinds enkele weken in de lift, nadat bekend is geworden dat het ministerie van Economische Zaken de POR-regeling per 1 januari 2018 afschaft.
'Het bepalen van de prijs voor de varkensrechten in december doet meer recht aan het uitgangspunt van een marktconforme vergoeding', licht directeur Paul Jansen van het OBV het besluit om de ROK-regeling aan te passen toe.
Stalderen
Overigens hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant recent besloten de provinciale stalderingsregeling zodanig aan te passen dat deelnemers aan de ROK óók deel kunnen nemen aan de stalderingsregeling.
Aanmelden Aanmelden voor de ROK-regeling kan tot en met 7 november via www.ontwikkelingsbedrijfvarkenshouderij.nl. Het totale budget voor de regeling bedraagt 8 miljoen euro met een maximale vergoeding van 500.000 euro per locatie.
ROK-regeling
Varkenshouders die deelnemen aan de ROK-regeling krijgen een financiële vergoeding om verantwoord te kunnen te stoppen met hun varkensbedrijf op een locatie die weinig toekomstperspectief heeft. Tegelijk maakt deze regeling ruimte voor duurzame varkensbedrijven die op een geschikte locatie in harmonie met de omgeving willen en kunnen ontwikkelen.
Het OBV koopt de varkensrechten van de stoppende bedrijven op en verkoopt deze in de tweede fase van deze pilot tegen nader vast te stellen voorwaarden, aan varkenshouders met een beter ontwikkelingsperspectief qua locatie.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Evers Dales JD-38
2018, P.O.A.
-
Rumptstad RSP 2000
Gebruikt, P.O.A.
-
Case IH PUMA 260 CVX AFS CONNECT
Gebruikt, P.O.A.
-
Kuhn GF13003T Cirkelschudder
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Meewerkend bedrijfsleider (m/v) op een modern en ondernemend melkschapenbedrijf
ATT Agro - Den Burg, Texel
Bestuurslid met voorzitterskwaliteiten
Coöperatie Natuurrijk Limburg - NL
Weer
-
Zaterdag4° / 0°90 %
-
Zondag15° / 6°20 %
-
Maandag13° / 9°90 %