Kabinet wil duurzaam en gezond voedsel
Het kabinet vindt dat aanpassingen in het voedselsysteem nodig zijn om ook op de lange termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen garanderen, zowel in Nederland als in de wereld.
Daarom wil het kabinet naar een integraal voedselbeleid waarin volksgezondheid, ecologische houdbaarheid en veiligheid centraal staan.
Het bedrijfsleven, consumenten en maatschappelijke organisaties hebben een verantwoordelijkheid om ook vorm te geven aan deze maatschappelijke voedselagenda.
WRR
Dit staat in de kabinetsreactie op het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) ‘Naar een voedselbeleid’.
De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met toezending van de kabinetsreactie aan de Tweede Kamer.
Lange termijn
Het kabinet onderschrijft dat de huidige voedselproductie en -consumptie op lange termijn niet ecologisch houdbaar is. Nederland kan vooroplopen in de vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel.
Dijksma: ‘Nederland is met vernieuwende voedselproductie toonaangevend in de wereld. Als we vanuit gezondheid en duurzaamheid formuleren wat voor voedsel we op ons bord willen hebben, dan is onze agrosector in staat dat te leveren.’
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Fendt 313 Vario Profi S4
2016, P.O.A.
-
Case IH CVX 170
2004, P.O.A.
-
Kuhn GF13003T
Gebruikt, P.O.A.
-
Husqvarna R175
2000, P.O.A.
Vacatures
Activator Agro
Building Balance - Doetinchem, Nederland
Administratief medewerker akker-, land-, tuinbouw of visserij
Wageningen University & Research - Wageningen
Medewerker Akkerbouw & NPEC
Wageningen University & Research - Wageningen
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Weer
-
Donderdag17° / 11°70 %
-
Vrijdag18° / 11°50 %
-
Zaterdag18° / 13°30 %