Meer risico op salmonella bij oud ei

Bij het consumeren van oudere eieren neemt de kans op een voedselvergiftiging door Salmonella Enteritidis toe.

Meer+risico+op+salmonella+bij+oud+ei
© Nieuwe Oogst

Dat blijkt uit onderzoek van de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA. Een verlenging van de uiterste verkoopdatum of de THT-datum (ten minste houdbaar tot) wordt dan ook afgeraden.

Als de uiterste verkoopdatum van 21 naar 28 dagen gaat, dan neemt het risico op voedselvergiftiging toe met 40 procent voor ongekookte eieren en met 50 procent voor licht gekookte eieren.

Verkoopdatum

Als de uiterste verkoopdatum wordt opgerekt tot 42 dagen en de THT-datum tot 70 dagen, dan verdrievoudigt het risico ten opzichte van de huidige situatie.

Voor het gebruik van eieren in de cateringsector, waar de eieren direct van de groothandel worden betrokken, worden dezelfde resultaten gemeten. Alleen door de eieren goed door te koken kan het risico op een voedselvergiftiging worden beperkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    6° / -2°
    85 %
  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
Meer weer