Nederlanders hechten meer aan 'eigen' vlees

Consumenten hechten steeds meer aan de lokale herkomst van vlees. Dat blijkt uit de tweede editie van de Vion Consumer Monitor.

Nederlanders+hechten+meer+aan+%27eigen%27+vlees
© beefandsteak.nl

Nederlanders hechten ten opzichte van 2012 meer aan vlees van eigen bodem. Ook willen zij meer informatie over de herkomst van het vlees.

Uit het onderzoek, onder 1.800 consumenten, blijkt dat de consumenten positiever over vlees zijn dan het afgelopen jaar. Het aandeel consumenten dat vlees als onmisbaar onderdeel van de voeding beoordeelt is met ruim 10 procent gestegen.

Daarnaast is een stijging te zien op zowel ‘vlees is het lekkerste onderdeel van de maaltijd’ als op de stelling ‘vlees is gezond’.

Presentatie

Een overzichtelijke presentatie stuurt als sterkste bij de aankoop van vlees, op de voet gevolgd door versheid en prijs-kwaliteit van de vleesproducten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer