E-coli in Canadese kaas

De Canadese voedsel- en warenautoriteit (CFIA) heeft in kaas van de Canadese kaasboerderij Gort's Gouda Cheese Farm de E-coli bacterie (O157:H7) geconstateerd.

E%2Dcoli+in+Canadese+kaas
© eigen

De instantie waarschuwt consumenten de kaas niet te consumeren. De kaas, afkomstig van de boerderij in Salmon Arm in British Columbia, werd vooral verkocht aan detailhandel in Alberta en British Columbia.

Als gevolg van de besmetting zou er in Canada één persoon zijn overleden en twaalf mensen ziek geworden.

Boerin en kaasmaakster Kathy Wikkerink zegt op haar website alle medewerking te verlenen aan het traceren van de kaas en verontschuldigt zich voor eventuele ontstane schade.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    10° / 7°
    15 %
  • Woensdag
    9° / 5°
    95 %
  • Donderdag
    10° / 5°
    75 %
Meer weer