E-coli in Canadese kaas
De Canadese voedsel- en warenautoriteit (CFIA) heeft in kaas van de Canadese kaasboerderij Gort's Gouda Cheese Farm de E-coli bacterie (O157:H7) geconstateerd.
De instantie waarschuwt consumenten de kaas niet te consumeren. De kaas, afkomstig van de boerderij in Salmon Arm in British Columbia, werd vooral verkocht aan detailhandel in Alberta en British Columbia.
Als gevolg van de besmetting zou er in Canada één persoon zijn overleden en twaalf mensen ziek geworden.
Boerin en kaasmaakster Kathy Wikkerink zegt op haar website alle medewerking te verlenen aan het traceren van de kaas en verontschuldigt zich voor eventuele ontstane schade.
Lees ook
Geen geiten in de wei meer op verpakking
19-08-2013
Melkprijs DOC Kaas gaat cent omhoog
17-08-2013
Geitensector is crisis Q-koorts te boven
02-08-2013
DOC stabiliseert melkprijs over juli
18-07-2013
Edam heeft grootste kaasbeeld
03-07-2013
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Deense varkenshouder krijgt nabetaling
23-11-2024
'Gewas, geluk en gezondheid'
23-11-2024
'Denen omarmen CO2-aanpak wel'
23-11-2024
Nieuwste video's
Kennispartners
Studiepunten voor spuitlicentie gemakkelijk online halen
Spuitlicentie.nl
‘Met onze zonnepanelen ook in de toekomst voldoende stroom’
LTO Ledenvoordeel
Communicatie in de agrofoodsector
Agrolingua
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere - 6155M PQ
2021, P.O.A.
-
Iseki TM 3185 compacttractor
Gebruikt, P.O.A.
-
Kubota Frontgewicht 40kg losse gewichten Kubota
Gebruikt, € 124
-
T7.220 Auto Command CVT
Gebruikt, € 45.000
Vacatures
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Meewerkend bedrijfsleider (m/v) op een modern en ondernemend melkschapenbedrijf
ATT Agro - Den Burg, Texel
Bestuurslid met voorzitterskwaliteiten
Coöperatie Natuurrijk Limburg - NL
Weer
-
Dinsdag10° / 7°15 %
-
Woensdag9° / 5°95 %
-
Donderdag10° / 5°75 %