Plukon krijgt groen licht voor overname Deense tak HKFoods

Plukon Food Group heeft definitief goedkeuring gekregen van de Deense mededingingsautoriteit voor de overname van de activiteiten van HKFoods in dat land. De Nederlandse pluimveevleesproducent en het Finse HKFoods zijn van plan de transactie eind oktober 2024 af te ronden.

Plukon+krijgt+groen+licht+voor+overname+Deense+tak+HKFoods
© Pixabay

Plukon kocht HKFoods in februari voor de aankoop van de Deense onderdelen van dat bedrijf. Daarmee nam Plukon ook de pakweg 680 medewerkers over. De mededingingsautoriteit moest dit nog goedkeuren.

De Deense productielocaties van HKFoods zijn gevestigd in Vinderup en Skovgaard. Het bedrijf had vorig jaar een netto-omzet van 230 miljoen euro, een vergelijkbare Ebit van 3,3 miljoen euro en gemiddeld ongeveer 680 werknemers. HK Foods is sinds 2010 actief in Denemarken.


Verbeteren concurrentievermogen

CEO Juha Ruohola van HKFoods: 'We gaan ons nu concentreren op het verbeteren van het concurrentievermogen en de winstgevendheid van onze kernactiviteiten. Daarnaast blijven we onze langetermijnstrategie implementeren.'

De overname van de Deense activiteiten van HKFoods betekent volgens CEO Kees Kraijenoord van Plukon 'een strategische mijlpaal' voor de organisatie. 'Deze stelt ons in staat onze activiteiten uit te breiden en onze aanwezigheid voor gevogelte, maaltijden en alternatieve proteïnen in Scandinavië te vergroten. Onze prioriteit is te zorgen voor een soepele integratie die onze operationele capaciteiten versterkt.'

Plukon heeft 36 locaties verspreid over zes landen, met ongeveer 10.000 medewerkers en een omzet van 3,1 miljard euro in 2023.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    18° / 14°
    85 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    50 %
  • Zaterdag
    16° / 12°
    80 %
Meer weer