Lisa in Canada: 'Koeien zijn leuk, maar hun stront niet'

Student veehouderij Lisa de Vries (20) loopt stage op een melkveehouderij in Canada waarover ze wekelijks vlogt voor Nieuwe Oogst. Deze week spuit ze de veetrailer uit, verhuist ze de pinken en scheert ze de koeienstaarten.

'De veetrailer uitspuiten is niet mijn favoriete klus, maar het hoort erbij. Koeien zijn leuk, maar hun stront niet', lacht Lisa. 'Maar ze kunnen weer in een schone trailer en ik kan douchen.' Ook houdt ze zich deze week bezig met het scheren van de staarten. 'Het ging goed, dus ze hebben allemaal weer een lekkere korte staart', meldt ze tevreden.

Er zijn bomen gesnoeid waar de boer een fikkie van stookt. 'Dan belt hij naar de brandweer dat hij dat doet. Als ze dan een telefoontje krijgen, weten ze dat de brand onder controle is', legt de stageloper uit.


Agrarische beurs

Lisa laat zien hoe iedereen die op het bedrijf werkt, de grootste agrarische beurs van Canada bezoekt. Ook neemt ze in haar vrije tijd een kijkje in de Canadese disco.


Het bedrijf waar Lisa stageloopt bevindt zich in Woodstock, in de provincie Ontario. Ze is oud-stagiair van Nieuwe Oogst en doet de opleiding veehouderij aan HAS green academy in 's-Hertogenbosch. In deze vlog doet ze verslag van haar belevenissen tijdens haar buitenlandstage. Bekijk ze allemaal op nieuweoogst.nl/lisa-in-canada.

Heb je een vraag voor onze vlogger in Canada? Stel hem via de socials of mail naar redactie@nieuweoogst.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 12°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 12°
    75 %
  • Donderdag
    14° / 12°
    95 %
Meer weer