Lisa in Canada: 'Duurzaamheid is hier minder belangrijk'

Student Lisa de Vries loopt stage op een Canadese melkveehouderij. In haar tweede vlog vertelt ze over een groot verschil met Nederland. 'Daar zijn we erg bezig met duurzaamheid, maar hier in Canada helemaal niet zo. Dus boeren hoeven niet steeds dingen aan te passen om aan bepaalde eisen te voldoen.'

Lisa wist al vanaf het begin van haar opleiding dat ze graag naar Canada op stage wilde. 'Ooit zou ik een eigen melkveebedrijf willen hebben in Nederland. Altijd blijven dromen toch?' Deelt ze in deze aflevering.

De student bezoekt een tractorpulling in Norwich. Dat werkt ongeveer hetzelfde als in Nederland, behalve dan dat de afstand in feet wordt weergegeven. Bij 300 feet is er een 'full pull', legt ze uit. Een ander verschil is het drinken en feesten; het feest stopt rond 23 uur en bier is alleen toegestaan in een aparte ruimte en dus niet op de tribune of het terrein.


Het bedrijf waar Lisa (20) stageloopt bevindt zich in Woodstock, in de provincie Ontario. Ze is oud-stagiair van Nieuwe Oogst en doet de opleiding veehouderij aan HAS green academy in 's-Hertogenbosch. In deze vlog doet ze verslag van haar belevenissen tijdens haar buitenlandstage. Bekijk ze allemaal op nieuweoogst.nl/lisa-in-canada.

Heb je een vraag voor onze vlogger in Canada? Stel 'm via de socials of mail naar redactie@nieuweoogst.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    10 %
  • Zondag
    19° / 7°
    10 %
  • Maandag
    20° / 10°
    30 %
Meer weer