Hanskamp lanceert mobiel voerstation voor buiten

Hanskamp komt met de FeedStation Mobile. Dit mobiele voerstation verstrekt krachtvoer tijdens de weidegang en eventueel ook in de stal. De producent introduceert deze innovatie tijdens de veehouderijbeurs Eurotier van 12 tot en met 15 november in het Duitse Hannover.

Hanskamp+lanceert+mobiel+voerstation+voor+buiten
© Hanskamp

Volgens de producent zorgt het nieuwe voerstation voor een betere balans in de voedingsbehoefte. Daarbij zouden de voerkosten nauwkeurig zijn te beheren. Het hele systeem is op afstand te beheren met smartphone, tablet of computer.

Het station is voorzien van een as, waardoor het gemakkelijk van de ene plek naar de andere kan worden gereden. De FeedStation Mobile is voorzien van 2.230 kilo inhoud. Dit is verdeeld over twee silo's, waardoor evenzoveel soorten krachtvoer kunnen worden verstrekt. Deze zijn volgens de producent eenvoudig bij te vullen.


Compatibel met meeste transponders

Er is een variant waarbij twee dieren tegelijk kunnen eten en een voor vier dieren. De dieren worden herkend aan een transponder aan de hals of in het oor, zodat ze individueel kunnen worden gevoerd. Het systeem is volgens Hanskamp te gebruiken met de meeste transponders die op de markt zijn.

Zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening. Voor gebruik binnen is het station aan te sluiten op het stroomnetwerk.

Woordvoerder Mercedès Wiltink van Hanskamp zegt dat de FeedStation Mobile dit jaar uitvoerig is getest in Frankrijk en Duitsland. Het station wordt dit najaar gepresenteerd op Eurotier, de internationale vakbeurs voor de veehouderij. Vanaf komend voorjaar is het leverbaar, meldt Wiltink.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    13° / 9°
    20 %
  • Maandag
    12° / 5°
    50 %
  • Dinsdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer