Ctgb breidt toelating herbicide uit en trekt twaalf middelen in

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de laatste vergadering besloten de toelating voor het herbicide Oblix 500 SC uit te breiden in een reeks teelten. Daarnaast is een onkruidbestrijdingsmiddel voor toelating afgewezen en heeft het Ctgb van elf middelen de toelating ingetrokken.

Ctgb+breidt+toelating+herbicide+uit+en+trekt+twaalf+middelen+in
© Job Hiddink

Het onkruidbestrijdingsmiddel Oblix 500 SC mag nu ook worden toegepast in de teelt van witlofpennen, aardbeienopkweek- en vermeerdering, rode bieten, bolbloemen en knolbloemen. Ook is de toelating van het herbicide uitgebreid voor bloembollen en bloemknollen, uitgezonderd de onbedekte teelten van lelies en tulpen, snijbloemen en bloemenzaden.

De toelating voor professioneel gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel Sharpen 33EC vervalt. Dit omdat bij de herbeoordeling door het Ctgb geen acceptabel risico kon worden aangetoond voor diverse niet-doelwitorganismen.

Verder heeft het Ctgb de toelating van elf gewasbeschermingsmiddelen ingetrokken. Dit betreft Madex Plus, Exalt, Banjo Forte, Foly Star 400 SC, Orvego, Orvego Super, Paraat en Greengard tegen luizen en vliegen, Greengard-insectenbestrijder, Greengard Eliminator, Quit Spray en Roxasect-slakkenkorrels. Details over de uiterlijke verkoop- en opgebruiktermijnen zijn te vinden op de website van het Ctgb.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    5 %
Meer weer