Avebe start met aardappelcampagne

De aardappelcampagne 2024-2025 bij zetmeelconcern Royal Avebe is deze week begonnen. De komende maanden worden zes dagen per week zetmeelaardappelen bij de fabriek aangeleverd en verwerkt.

Avebe+start+met+aardappelcampagne
© Huisman Media

In Nederland is de fabriek in het Drentse Gasselternijveen als eerste begonnen met de aanvoer en verwerking van zetmeelaardappelen. De verwerkingslocatie in het Groningse Ter Apelkanaal start halverwege september op. Ook in Duitsland zijn deze week de aanvoer en verwerking van aardappelen begonnen in de fabriek in Dallmin.

De andere verwerkingslocatie van Avebe in het Duitse Lüchow start iets eerder op dan Ter Apelkanaal, begin september. Over de verwachting van de oogst kan Avebe nog niets zeggen. Volgens het zetmeelconcern waren er in dit tweede natte voorjaar op rij regionaal grote verschillen in opkomst. De groeiomstandigheden voor aardappelen verbeterden vanaf mei. Avebe stelt vast dat de zetmeelaardappelen er nu goed bij staan.

In de fabrieken worden de aardappelen verwerkt tot aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Dat levert hoogwaardige ingrediënten op voor onder meer plantaardige voedingsmiddelen, verpakkingsmaterialen, bouwproducten en diervoeding. Zo zijn de ingrediënten bijvoorbeeld terug te vinden in coatings voor pizzadozen, als vervanger van ei in bakproducten en in plantaardige zuivel zoals yoghurt en kaas.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer