Danone ziet klanten weer beurs trekken voor duurdere producten

Het Franse voedingsmiddelenbedrijf Danone stelt vast dat klanten weer duurdere merkproducten kopen, nu de inflatie door de bank genomen lager is dan voorheen en de druk op de kosten voor levensonderhoud is afgenomen. Daarbij ziet het voedingsmiddelenconcern herstel in sommige Aziatische markten.

Danone+ziet+klanten+weer+beurs+trekken+voor+duurdere+producten
© Twan Wiermans

Volgens Danone zijn de vergelijkbare verkopen in het tweede kwartaal met 4 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De groei was vooral te danken aan grotere volumes en aan consumenten die overstapten op duurdere varianten en niet zozeer aan prijsverhogingen.

Danone probeert net als andere grote levensmiddelenfabrikanten klanten terug te lokken, nadat een langdurige periode van hoge inflatie huishoudens dwong te bezuinigen. Dat gebeurde vaak door over te stappen op de goedkopere huismerken van supermarkten. Tot het assortiment van Danone behoren ook merken als Actimel, Activia, Alpro, Evian, Nutricia, Nutrilon, Oikos en Olvarit.


Gespecialiseerde voeding

Verder was sprake van groei van de verkoop van gespecialiseerde voeding, waaronder producten die zijn gemaakt voor kankerpatiënten. Hierop zet Danone de laatste tijd sterk in.

China, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland groeiden sneller dan andere regio's, met een stijging van meer dan 8 procent. Danone profiteerde onder meer door een grotere vraag naar yoghurt in Japan en het herstel van de verkoop van Mizone-vitaminedrank in China.

Danone blijft bij zijn eerdere voorspelling dat de vergelijkbare verkopen in heel dit jaar tussen de 3 en 5 procent zullen groeien. Daarnaast verwacht het bedrijf een kleine verbetering van de winstmarge die het op zijn producten kan maken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 12°
    75 %
  • Woensdag
    15° / 9°
    80 %
  • Donderdag
    15° / 7°
    75 %
Meer weer