Supermarkten verkopen meer groenten voor betere prijzen

De supermarktverkoop van zowel onbewerkte verse groenten als vers gesneden groenten en verspakketten was in het eerste halfjaar van 2024 groter dan in dezelfde periode in 2023.

Supermarkten+verkopen+meer+groenten+voor+betere+prijzen
© Twan Wiermans

Ook waren de gemiddelde prijzen voor groenten in de supermarkten in de eerste zes maanden van dit jaar hoger dan vorig jaar. Dit blijkt uit een bericht waarin GroentenFruit Huis verwijst naar onderzoeksgegevens van analysebureau NielsenIQ over het koopgedrag van Nederlandse consumenten.

De supermarktverkoop van onbewerkte groenten stijgt met 3 procent en voor vers gesneden groenten is dit 1 procent. De verkoop van verspakketten in supermarkten was zelfs 15 procent hoger dan een jaar geleden. Voor onbewerkte groenten betaalden de consumenten gemiddeld 1 procent meer. Voor gesneden groenten en verspakketten zijn de kiloprijzen respectievelijk 3 en 8 procent hoger.

In tegenstelling tot de groenten daalde de fruitverkoop in de Nederlandse supermarkten met 2 procent in volume. Gemiddeld was de prijs voor de verschillende fruitsoorten 7 procent hoger dan in 2023.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
  • Woensdag
    16° / 10°
    80 %
Meer weer