Melkprijs Arla stijgt met 83 cent in juli

De melkprijs voor zowel gangbare als biologische melk van zuivelverwerker Arla Foods stijgt in juli. De gangbare melkprijs van de Zweeds-Deense zuivelcoöperatie gaat met 1 euro per 100 kilo omhoog. Dat betekent voor Nederland dat de voorschotprijs voor gangbare melk uitkomt op 46,53 euro per 100 kilo. De prijs voor biologische melk stijgt naar 57,63 euro.

Melkprijs+Arla+stijgt+met+83+cent+in+juli
© Twan Wiermans

Door verschillen in toeslagen en de omrekeningsfactor pakt het verschil in Nederland vaak net anders uit dan de daadwerkelijk aangegeven prijsverandering door Arla Foods. Voor biologische melk stijgt de melkprijs in Nederland in juli met 2,91 euro per 100 kilo ten opzichte van juni. De melkprijs voor gangbare melk stijgt met 83 cent.

De prijzen gelden voor melkleveringen met 4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, de Klimaatcheck, de duurzaamheidstoeslag van Arla Foods en ggo-vrije melkproductie. De prijzen zijn exclusief de verwachte nabetaling en de consolidering.



Eerder deze week verhoogde FrieslandCampina de melkprijs ook al. De prijs voor zowel biologische als gangbare melk steeg bij Nederlands grootste zuivelonderneming met 25 cent per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    19° / 14°
    80 %
  • Zondag
    19° / 10°
    30 %
  • Maandag
    20° / 11°
    30 %
Meer weer